Golem Warfare

In ontwikkeling

De eerste wereldoorlog is gekomen om een patstelling. Ergens in Noord-Frankrijk hebben de geallieerden en de Duitsers zich in gegraven voor verschrikkelijke eindeloze loopgravenoorlog. Talloze jonge mannen hebben hun leven gelaten voor slechts een paar meter van ‘niemandsland’.

Na de slag van de Somme, waar 50.000 Britse soldaten werden gedood in slechts 1 uur besloot het Britse leger dat er radicale veranderingen in hun tactiek nodig waren. Gas als wapen had zijn intreden gedaan maar met weinig effect. In het geheim werd een speciale eenheid bedacht genaamd Golem Warfare Unit (GWU).

Britse arts Jacob Jenner, zoon van de beroemde Britse arts Edward Jenner (pionier van het pokken-vaccin) kwam met het idee kwam om een oude Hebreeuwse mythologie te gebruiken om Golems (gemaakt uit steen, hout en klei) om de eerste super soldaten te creëren. Na een succesvolle testfase wordt de GWU in het diepe gegooid; de verovering van een zeer groot strategisch punt in de Duitse verdediginglinie genaamd Der Mäander (Het Doolhof).

Concept
Nick Jongerius

Deze website maakt gebruik van cookies.