Over ons

Pellicola is een Nederlands filmproductiebedrijf gevestigd in Amsterdam, gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van (genre) speelfilms, documentaires en televisieseries met een maatschappelijke urgentie.

Pellicola is bekend van de horrorfilms DOODEIND, die op het NFF de prijs van de stad Utrecht kreeg, en de Engelstalige horrorfilms FRANKENSTEIN’S ARMY en THE WINDMILL. Beide films zijn wereldwijd uitgebracht en hebben een bioscoop release gekend in Noord-Amerika. Nederlandse producties zijn o.a. twee SNUF DE HOND films en OF IK GEK BEN het regiedebuut van Frank Lammers. Meest recente productie is de jeugd comedy hitserie FLEXE GASTEN en FLEXE MEIDEN voor NPO ZAPP.

Pellicola
Herenmarkt 5
1013 EC  Amsterdam
The Netherlands

+31 (0) 20 535 62 00
daniel@pellicola.nl

Creative producer/ Regisseur – Nick Jongerius is o.a. bekend van THE WINDMILL, THE CURSE OF THE CRYING BOY en meest recent FLEXE GASTEN (2020) en ROT (2021). Hij is ook jarenlang creatief directeur en regisseur geweest van SPANGAS en de spin-off serie SPANGAS OP ZOMERVAKANTIE, de grootste Nederlandstalige tv-dramaserie voor jongvolwassenen, winnaar van het beste jeugdprogramma, de beste multimediale tv-serie en genomineerd voor een Rose D’ore. Nick heeft passie voor en uitgebreide ervaring in het horror- en coming of age-genre.

Producent – Daniel Koefoed studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was eerst werkzaam als jurist bij ENDEMOL, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de juridische werkzaamheden van diverse werkmaatschappijen als televisieproducties, evenementen, artiestenmanagement en theaterproducties. Daarna was hij als directiesecretaris van Stage Holding betrokken bij ondermeer de afsplitsing van de live entertainment onderdelen van Endemol Entertainment. In 1999 richtte hij samen met Fred Boot Montecatini Talent Agency op. Daarnaast richtte hij begin 2006 samen met Nick Jongerius Pellicola op. Binnen Pellicola houdt hij zich voornamelijk bezig met business development, daarnaast geeft hij samen met compagnon Guirec van Slingelandt leiding aan de bedrijven die vallen onder de holding Volterra BV.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.